Miss June Ruby

Terézia Mora hangjátéka

Mintegy hét órája tartja a sajtó és a rendőrség blokád alatt a Newman család házát. A családfő három nappal ezelőtt hosszú betegség után elhunyt, és az anyát, akinek mentális problémái vannak, ma reggel előállították, amikor bevásárolni ment a közeli kisvárosba. Öt gyerek közül négy ezután elbarikádozta magát az erdei házukban. A területen 27 félvad kutya tartózkodik, fel-alá rohangál, emiatt a rendőrök nem tudják megközelíteni a házat.

A hírre hazaérkező Miss June Ruby, a gyerekek elszökött-elkergetett mostohatestvérként nevelkedett nagynénje viszont bejut a házba. Tud-e segíteni? Lehet-e még rajtuk segíteni?

Egy nő portréja visszaemlékezés-töredékekből hogyan áll össze, többek között ezt mutatja meg a Magyarországon született, német ajkú író, Terézia Mora egy címlaplány, Miss June Ruby történetében.

Hogyan lehet ábrázolni egy szexszimbólumot képek nélkül úgy, hogy csak hangját halljuk? — ez érdekelte a szociális problémákra érzékeny Mátyássy Áron filmrendezőt a hangjáték magyar változatában.

Milyen terhet ró egy agresszív lefolyású, gyógyíthatatlan betegség egy mélyszegénységben élő, sokgyerekes családra? Egy olyan világban, ahol döntően piaci alapú az egészségbiztosítás, van-e számukra segítség? Egyáltalán, érdemelnek-e segítséget vagy ők tehetnek róla, hogy idejutottak?

A hangjáték alkotói ezekre a kérdésekre keresik a választ.

Szereplők a megszólalás sorrendjében:

JOE - Schneider Zoltán
A KISLÁNY JUNE - Tanai Lilla
A NYOMOZÓ - Gáspár Tibor
HEIDI, SZOCIÁLIS MUNKÁS - Tóth Ildikó
RIPORTER - Scherer Péter
HAL, RENDŐR - Hevér Gábor
MARY - Söptei Andrea
SZOMSZÉD NŐ - Szalay Marianna
MISS JUNE RUBY - Vass Teréz
TOM, POLGÁRŐR - Kádas József
ELISEO - Tasnádi Bence
CLEO - Kurta Niké
TOBY (és MASSAIAS) - Szőllősi Levente Artin

Fordította: Nádori Lídia
Zenéjét szerezte: Hérincs Dániel
Hangmérnök: Kulcsár Péter
Dramaturg: Cseicsner Otília
Rendezte: Mátyássy Áron (2013 - sztereó)

0:43:30 - 39,8 MB

mp3 - 44,1kHz - 128kbps

Meghallgatás / letöltés - icedrive

https://radiojatek-mindenkinek.blogspot.com/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése